Avgarde er en forening for eksperimentell musikk lokalisert i Bergen
2.jpg

HØST 2018


13. DESEMBER Duo Hellqvist/Amaral: Bergen
Dec
13
7:00 PM19:00

13. DESEMBER Duo Hellqvist/Amaral: Bergen

KULTURHUSET GIMLE KLOKKEN 19.00! Billetter her. Hvordan kan enkle endringer i perspektiv og prosess muliggjøre nye musikalske idéer? Karin Hellqvist og Heloisa Amaral har i det kollektive prosjektet Impossible Situations invitert en rekke komponister - sammen med en lydtekniker, fotograf og arkitekt - til en tett dialog rundt den kunstneriske prosessen. Istedenfor å lage kammermusikk, brukes kammeret – fremføringsrommet - som et element i verket. Istedenfor å skrive for piano og fiolin, komponeres det for en pianist og fiolinist. De musikalske alternativene som finnes i det fysiske rommet, instrumentene og utøverens performative rolle blir altså satt i sentrum. Komponistene som fremføres på turnéen er: Lars Petter Hagen, Øyvind Torvund, Lisa Streich, Natasha Barrett, Eivind Buene og Alberto Bernal.

View Event →
1.DESEMBER: Oppnedpassasjen!
Dec
1
7:00 PM19:00

1.DESEMBER: Oppnedpassasjen!

Oppnedpassasjen er en splitter ny opera for barn og unge produsert av Ursus Produksjoner! Du inviteres inn i et forunderlig univers av mystiske apparater. Her kan skulpturer plutselig bli instrumenter som lager de mest fortryllende lyder. Mens ulike situasjoner oppstår og snus på hodet, får forestillingen deg til å fundere på hvordan det er å være midt mellom to ulike ting, på vei over en grense. Avgarde er med som en liten co-arrangør. Du finner billetter her.

View Event →
Utlysning: Morten Eide Pedersens Minnefond!
Nov
1
10:30 PM22:30

Utlysning: Morten Eide Pedersens Minnefond!

Morten Eide Pedersens minnefond er opprettet ved at arven etter Morten Eide Pedersen har tilfalt foreningen Avgarde. Fondet skal stimulere til nyskaping og utvikling for komponister og musikere i Bergensregionen ved å gi støtte til bestillingsverk, realisering av nyskapende prosjekter og fremføringer samt andre tiltak som gjør det enklere å etablere seg og virke som komponist. 

All informasjon finner du her: 
https://www.avgarde.no/morten-eide-pedersen-minnefond/

Søknadsfrist er satt til 1. november 2018. 
Fullstending søknad sendes til minnefond@avgarde.no. Benytt søknadsskjema du finner på linken over. 

I år deles det ut totalt 500 000 kroner. Vi håper på mange gode søknader! Lykke til med søknadsprossesen!

View Event →
Framlyd
Oct
25
6:00 PM18:00

Framlyd

Hvor og når? Tekst framlyd til 97122883 så får du et svar! Alt er gratis i fremtiden. Fremtidens komponister presenterer en mikrofestival med variert og nyskrevet musikk. Griegakademiets komposisjonsstudenter spør: Finnes lyden av framtiden? Programmet annonseres på konserten. Vi kan ikke se inn i fremtiden. Komponister: Maren Elise Ingeberg, Lisa Braathen, Jone Kuven, Thomas Djønne, Bendik Savstad, Morten Brunsberg Refsli, Kjetil Djønne, Torbjørn Heide Arnesen, Alexander Fiske Fosse, Aslak Bjørge Hermstad, Ole-Andreas Førde, Erik Håkon Halvorsen Utøvere: Rosella String Quartet Patricia Michlits Støttet av: Morten Eide Pedersens Minnefond

View Event →
Burger og kunstmusikk
Oct
18
6:00 PM18:00

Burger og kunstmusikk

🍔KONSERT MED BURGER OG KEY LIME PIE!🍔 Inkludert i billettprisen! 
350,- ordinær/250,- studenter og kunstnere 
Billetter kjøper du her. Følg arrangementet på facebook.

Vi reiser til USA! Denne kvelden blir det burger og kunstmusikk på den amerikanske dineren Roll og Rock i Skostredet. Komponist Kari Telstad Sundet byr på Nixon, Kennedy-brødrene, elektronikk, video og strykere. 

Komponist: Kari Telstad Sundet
Utøvere: Rosella-kvartetten

PROGRAM
“We choose to go to the moon”, lar de tre Kennedy-brødrene synge sine taler. Med vår egen samtid som taust bakteppe, framfører de med stort patos sine visjoner for fremtiden: Månereiser, rettferdighet og håp.

REKLAMEPAUSE

I “Revival” gjenopplives Nixon så han får møte spøkelset av Lyndon Baines Johnson, og mirakel pastoren A.A Allen pisker opp stemningen så han vekker Barry Goldwater til live igjen. I løpet av et lite tiår snur vinden i USA. Retorikken får en annen valør, men ordene er like store.

Vel møtt! 😄

View Event →