avgarde-host2019-konsertserien-bergen-website-banner.png

KONSERTER OG NYHETER

Back to All Events

Avgarde presenterer: Volve Vokal #2

  • Rosenkrantztårnet Bergenhus 4 Bergen, Hordaland, 5003 Norge (map)
Volve vokal header altså-LAVERE.jpg

Avgarde presenterer Volve Vokal, og vi fyller Rosenkrantztårnet med nyskrevet musikk fra vestlandet! Du har allerede hørt Grieg og Sæverud, men har du hørt Sundet, Davidsson eller Bolstad? Vi presenterer åtte verk av åtte komponister, som alle er fra eller bor på vestlandet, og du vil få høre bredden av det som skrives av musikk nå for tiden. 

NB: To forestillinger
19:30: Billetter // Facebook
21:00: Billetter // Facebook

Samtidsmusikk møter fortidsminne, når koret utforsker rommene og akustikken i Rosenkrantztårnet. Deler av tårnet ble bygget i 1270-årene, men det har blitt utvidet i flere omganger opp gjennom historien. 

Stykkene du får høre under konserten kom til Avgarde gjennom en open call i 2018, der komponister ble invitert til å sende oss partiturer for kor. Komponistene har også vært med under innøvingen, og fått mulighet til å komme med tilbakemeldinger til koret. 

Du får høre: 
Ruth Bakke - Tretthet
Kari Sundet - Ghost
Kathrine Bauck - Audite absconsa
Jostein Stalheim - MOT - Zoismos
Eilert Tøsse - Multiplikasjon
Gro Espedal - Ønskediktet
Kristin Bolstad - Is Sound Noise?

Volve Vokal er eit vokalensemble for kvinnestemmer som held til i Bergen. Dei har som mål å vere nyskapande på høgt kunstnarisk nvå. Dei søkjer stadig å utvide det visuelt-musikalske spelerommet innafor korsjangeren og fremje ny norsk vokalmusikk for kvinnestemmer. I år vant dei den norske finalen av Eurovision Choir Competition, og i august syngjer dei i den europeiske finalen i Gøteborg. 

Arrangementet er støttet av Bergen Kommune, Kulturrådet og Morten Eide Pedersens minnefond