avgarde_squarespace18_1.png

VÅR 2016

VÅR 2016

VÅR 2016

 

AVGARDE TIL DALE – MED STRØMFØRANDE SKINNER!

Lørdag 21. mai 2016
Bergen – Dale, tur-retur
Dagsevent

Ei oppleving av musikk frå Bergen til Dale og tilbake

Laurdag 21. mai tek AVGARDE med seg komponistar og musikarar frå Bergen til Dale på lokaltoget kl. 12.56, og inviterer alle til å vere med! Det blir musikk på toget, musikk i Dalehallen, stand-up på kroa og varm mat til alle som møter! Sidan det er sesongavslutning for AVGARDE, så slår vi på stortromma med ein real heildagstur.

Etter avtale med NSB så får publikum til arrangementet gratis heimreise med tog ved kjøp av einvegsbillett til Dale frå Bergen.       

 

Rutetabell

12.30: Frammøte Bergen jernbanestasjon

Publikum kjøper billetter til arrangementet på stasjonen (kort eller kontant)

- Pris: 100,- ordinær, 70,- studentar

Publikum må også kjøpe einvegsbillett med NSB til Dale (returen er gratis!)      

- Pris: 114,-

12.56: Avreise Bergen jernbanestasjon

Om bord i toget blir det musikk!  

13.40: Ankomst Dale stasjon

Tid til å spasere litt på Dale

14.00: Servering av varmmat og drikke i Dalehallen (gratis!)

14.30: Konsertstart Dalehallen

Sjå program under 

16:00: AVGARDE til Smia pub på Dale!

Rebecka Ahvenniemi held stand-up om kvinnerolla i avantgarden

16.30: AVGARDE takkar for seg

17.14: toget går frå Dale til Bergen                                

18.14: toget går frå Dale til Bergen

19.14: toget går frå Dale til Bergen etc…                      

 

PROGRAM – DALEHALLEN

Preludium av Eilert Tøsse

Tape

4 Rhapsodies av Marcus Davidson (urfremføring)

Hallgeir Fiskaaen: klassisk gitar

The Foogestra

David Skinner: synth, effekter, elektronikk

Åssa revisited av Simon Berggården og Torsten Nilsson

elektroakustisk stykke

Straumførande Skinner

David Skinner; synth, elektronikk, Sindre Sortland; preparert el-gitar, modifiserte stylophonar; samt elevar ved Kulturskulen i Vaksdal

Dale – Arna (eller omvendt) av Eilert Tøsse

Medvirkende: Rebecka Ahvenniemi; stemmer, David Skinner; tangenter, Sindre Sortland; gitar, Hallgeir Fiskaaen; gitar og Eilert Tøsse, frakoplet altsax.

 

PROGRAM – SMIA PUB

Komponering av kvinner

Rebecka Ahvenniemi, stand-up


ISFUGLEN

Lørdag 30. april 2016
Bergen offentlige bibliotek, U-rommet (2. etg.)
KL. 12.00 – 15.00
Gratis

Konsertserien AVGARDE inviterer barn fra 6-11 år til en helt spesiell musikalsk lørdag på Bergen offentlige bibliotek den 30. april. Vi skal bruke fantasien og vi skal spille på flotte og rare instrumenter. Med ord og lyd skal vi sammen lage historien om ISFUGLEN.

Barna møter opp på Bergen offentlige bibliotek kl. 12:00 (I U-rommet i 2.etasje). Så øver vi sammen på musikkinstrumentene og lager historien om Isfuglen. 13:30 tar vi en pause hvor vi spiser en matbit (ta med matpakke), vi spanderer frukt. Kl. 14:00 holder vi konsert i U-rommet på biblioteket og presenterer det vi har jobbet med.

Konserten er åpen for alle.

Det er gratis for barna å delta denne lørdagen og konserten er gratis.

Du trenger ikke kunne noter eller spille et instrument fra før, det eneste du trenger er å være nysgjerrig og ha lyst til å spille musikk sammen med andre. Hvis du spiller et instrument kan du ta det med hvis du vil. Hvis det er noen som vil tegne Isfuglen på forhånd, så er det kjempefint. Ta med tegningen din, så pynter vi konsertrommet med fargerike tegninger.

Prosjektet ledes av kunstnerne Else Olsen Storesund, (pianist) og Halldis Rønning, (dirigent)

Vi har plass til 20 barn og det er første mann til mølla. Siden det er begrensede plasser, så er påmeldingen bindende.

Send en mail til: thomas@avgarde.nomed navn på barnet som skal delta, samt epostadresse og et mobilnummer til en foresatt.

 

Velkommen!

Håper at akkurat DU blir med!

 


ENSEMBLE AVGARDE PÅ BOREALIS! 

Onsdag 9. mars 2016
BAS – Bergen Arkitekthøgskole, Sandviksboder 59-61a
19.00 – 20.30
Billetter selges av Borealis (borealisfestival.no)

 

Program

Ensemble AVGARDE urfremfører på årets Borealisfestival et bestillingsverk av den norske bassisten, komponisten og støymusikeren Guro Skumsnes Moe. 

  

Ensemble AVGARDE

Halldis Rønning, nøkkelharpe

Guro Skumsnes Moe, kontrabass og vokal

Ricardo Odriozola, bratsj

Kjetil Møster, klarinett

Eline Sundal, cello

Else Olsen S., diverse instrumenter

 

Om Guro Skumsnes Moe:

Både som utøver og komponist har S. Moe søkt mot å utdype og utforske det hun ser som fysisk lyd og hennes søken mot ytterkantene, å utvide en allerede-eksisterende virkelighet, som noe samfunnsnyttig og som en plikt, for å gi et rikere spillerom. Dette kommer til syne gjennom turneer med rockebandet MoE i Mexico, Asia og Europa, gjennom prosjekter med akustisk støytrio Sult og Greg Pope, som soloutøver, som komponist/octobassist i kammerorkesteret the Touchables og som komponist for figurteaterkompaniet Plexus Polaires.

Dette utdraget av et intervju med Arne Norheim 25.sept 1974, manifisterer min ambisjon og motivasjon for å skape og utøve musikk:

Når man ned på det plan i mennesket der vi er helt alene. At vi alle står alene. Har man først gravet seg forbi alle lag av nytte, materialisme, ned der, så begynner det å bli et felleskap i ensomheten…Alle er opptatt av gjenstander som kan måles og veies. Hvorfor er ikke folk opptatt av ting som ikke kan måles, som kan føles. Hvorfor er vi så redde for å føle, vet du det?

Om verket:

Verket henter inspirasjon fra Guros tredje tekstutgivelse ved navn Ville Hester Lim på Hjertet. Verket følger tre prosesser lik bokens struktur og søker mot et flermedialt uttrykk der tekst og musikernes tilstedeværelse fremstår som likeverdige komponenter til det musikalske. Det er et verk som vektlegger ikkemålbare egenskaper, det sanselige, taktile og emosjonelle.


(MINST) TO FLUER I ETT KONSEPT – ELSE OLSEN S. DISPUTERER! 

Tirsdag 29. februar

Gunnar Sævigs sal, Griegakademiet

10.00

Fri entré

Flue 1.

Pianist og komponist Else Olsen S. har jobbet med stipendiatprosjektet Åpen form – en utvidet utøverrolle, som dreier seg om interpretasjon av utradisjonelle notesymbol, for eksempel grafikk- og tekstinstruksjoner. Prosjektet er sentrert rundt komponistene fra den såkalte New York-skolen, hvor blant andre to av dem har vært Else Olsen S. sine veiledere. Disputasen skal etter reglene innledes med et foredrag av prosjektet.

Flue 2.

AVGARDE arrangerer samtidig en ukonvensjonell konsert. Under disputasen vil gitarist Stephan Meidell vil spille et verk av Else Olsen S. Med anarkistisk holdning til tid og sted, vil verket spilles uten å ta hensyn til Else Olsen S. sine disputassnakkerier. Hvordan dette vil oppleves for publikum, eller for bedømmelseskomitéen, vet ingen enda.