avgarde_squarespace18_1.png

VÅR 2011

VÅR 2011

VÅR 2011

TIME AFTER TIME

Lørdag 16. April
KL 19.00-22.00
Sardinen – USF Verftet

I SAMARBEID MED NY MUSIKK BERGEN

ARNT HÅKON ÅNESEN // Point (5’)

Ricardo Odriozola, fiolin
Norsk urfremføring

ARNT HÅKON ÅNESEN // Just a minute (or three), please (3′)

Knut Christian Jansson, klaver
Urfremføring

EIRIK MOLAND // Rapid Eye Movements Movie (6’)

Knut Christian Jansson, klaver // Håkon Nilsen, klarinett // Ben Nation, cello

Samtale mellom Glenn Erik Haugland og Morten Eide Pedersen

ROB WARING // Frekote Vokan (8′)

FREVO GITARDUO Pål Granum, gitar // Andreas Karlsen, gitar

MYRTLE // The Dream, Satin River, Fishboan (40’)

Alwynne Pritchard, stemme og datamaskin // Rowland Sutherland, fløyte // Thorolf Thuestad, datamaskin // Kjetil Møster, saxofon

BEAT FURRER // Voicelessness. The snow has no voice. (10’)

Knut Christian Jansson, klaver

Beat Furrers pianostykke «Voicelessness. The snow has no voice» er et verk med en poetiskt og nyskapende form. Mens notelinjene blir gjentatt med ulike klangrom rundt, folder stykket seg inn i seg selv og skaper stadig en ny mening…

I samarbeid med Ny Musikk Bergen

JAN ERIK MIKALSEN // Troubadour stories

FREVO GITARDUO Pål Granum, gitar // Andreas Karlsen, gitar

JAN MARTIN SMØRDAL // Snip-pets

FREVO GITARDUO Pål Granum, gitar // Andreas Karlsen, gitar

I samarbeid med Ny Musikk Bergen

————

MYRTLE

Trio Myrtle er basert i Bergen og London, og består av Rowland Sutherland (fløyte), Alwynne Pritchard (stemme / datamaskin) og Thorolf Thuestad (datamaskin). De improviserer innenfor strengt definerte strukturer eller utvikler forestillinger fra eksisterende komposisjoner.  Myrtle holder et tett tak om kjente tekster og melodier samtidig som de skaper musikk som er svært original og personlig. I sine frie improvisasjoner utnytter de sine forskjellige musikalske bekgrunner og arbeider jevnlig med andre gjestemusikere.

KNUT CHRISTIAN JANSSON

Knut Christian Jansson (1976) har studert med Jiri Hlinka og Einar Henning Smebye, og avla hovedfagseksamen ved Griegakademiet i 2002. Foruten klaverstudier har han også kirkemusikkutdannelse fra Griegakademiet. Han har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester på De Unges Konsert, har opptrådt på Troldhaugens sommerkonserter, og virker også som dirigent.

RICARDO ODRIOZOLA

Ricardo Odriozola har studert fiolin i Bilbao, Madrid, Rochester (USA) og København.  Han har samarbeidet med mange skandinaviske komponister, og har opptrådt som solist, kammermusiker orkesterleder og dirigent i mange land.  Siden 1987 har han vært fiolin- og kammermusikklærer ved Griegakademiet, hvor han også dirigerer Akademiets Kammerorkester og Sinfonietta (ensemble for samtidsmusikk).  Ricardo Odriozola er også aktiv som komponist.


STRINGS ATTACHED?

LØRDAG 14. MAI
KL. 19.00
SARDINEN – USF VERFTET

BILETTER: ORDINÆR 100 KRKL. 19.00
STUDENT/ BT-KORT/ MEDLEM I NY MUSIKK ELLER BERGEN JAZZFORUM 70 KR

KAREN TANAKA // Water Dance (13’)

Signe Bakke, klaver

Urfremføring

GEORGE CRUMB // Vox Balanae  (17’)

The Ruby Chisel Trio: Sofya Dudaeva, fløyte og elektronikk, //Lala Murshudli, cello og elektronikk // Fidan Aghayeva, piano og elektronikk

CAKEWALK // Improvisasjon (30’)

Cakewalk: Øystein Skar, synth // Ivar Loe Bjørnstad, trommer // Stephan Meidell, gitar og bass

HARALD SÆVERUD // String Quartet Nr. 3 op. 55 (20’)

Ricardo Odriozola & Martina Hevrova, fiolin // Karoline Vik Hegge, brasj // Lala Murshudli, cello

KETIL HVOSLEF // Trio (2010) (20’)

Valen trio: Ricardo Odriozola, fiolin // John Ehde, cello // Einar Røttingen, klaver
Urfremføring

ARNE NORDHEIM // Dinosaurus (9’30”)

Jostein Stalheim, akkordeon og elektronikk

JOSTEIN STALHEIM // Rubeus (7’45”)

Jostein Stalheim, akkordeon

————

SIGNE BAKKE

«Water Dance er et verk jeg selv bestilte av Karen Tanaka i 2008. Den er med på min nye cd utelukkende med pianomusikk av Tanaka som ble lansert nå i mars. Stykket har tidligere ikke vært framført ved en offentlig konsert, så dette blir altså første «live» framføring.» – Signe

THE RUBY CHISEL TRIO

Trioen består av Sofya Dudaeva (fløyte), Lala Murshudli (cello) og Fidan Aghayeva (klaver) som alle er masterstudenter ved Griegakademiet.

JOSTEIN STALHEIM

Jostein Stalheim har studert komposisjon og akkordeon i København, Helsinki og Oslo. Han er førsteamanuensis ved Høgskolen i Bergen der han underviser komposisjon og er tilknyttet Griegakademiet som lærer på akkordeon.  Han har skrevet musikk til teater, ballet, opera, orkestre, ensembler og en rekke solister. Stalheim er også en solist på akkordeon og har spilt internasjonalt.

CAKEWALK

Cakewalk beveger seg i grenseland mellom komponert og improvisert musikk, med klare strukturer og innslag av melodier – i et industrielt elektronisk lydbilde med tydelig puls. Stephan Meidell, Øystein Skar og Ivar Loe Bjørnstad er tre av Norges mest talentfulle og iherdige unge musikere innenfor sine felt, og spiller i flere band innenfor samtidsmusikk, improvisert musikk, eksperimentell pop og rock.

VALEN TRIO

Ensemblet Valen trio består av fiolinisten Ricardo Odriozola og pianisten Einar Røttingen fra Bergen, som samarbeider med den svenske cellisten John Ehde. Ehde er nå en av Danmarks ledense cellister, med en spesiell interese for nyere musikk.