avgarde-host2019-konsertserien-bergen-website-banner.png

KONSERTER OG NYHETER

Back to All Events

På tur med Avgarde-russebuss! #1

  • Statsraaden Bar & Reception (map)

AVGARDE FYLLER 13 ÅR I HØST!

Denne høsten er Avgarde en pubertal tenåring – og vi skal gjøre opprør! Vi inviterer til en feiring av Avgardes historie, mens vi beveger oss gjennom Bergen i vår helt egen russebuss.

Kjøp billetter her

Avgarde ble stiftet 8. november 2006, for å være en møteplass for komponister, utøvere og publikum i Bergen. I løpet av de tretten årene som har gått har Avgarde holdt konserter over hele Bergen, alltid med kortreist Bergensmusikk. Men hva skjer når konsertserien blir tenåring? I løpet av høsten skal vi være ekstra opprørske, og vi begynner det hele med en tur på Avgardes helt egen russebuss!

Russebusser er tenåringenes egen måte å gjøre opprør, og er en arena for å feire friheten fra skolebenken. De er allerede multimediale kunstverk på fire hjul, komplett med egenkomponerte russelåter og spesialdesignet utseende. Avgarde-russebussen er en frigjøring fra konsertlokalet, de musikalske verkene og tradisjonen. Bli med når vi tar konserten ut på veien, og gjør selve reisen til målet!

I løpet av turen får vi høre fragmenter fra Avgardes historie, remixet og samplet av Arne Sandvoll og Sindre Sortland. Duoen spiller i Bergen impro storband, har jobbet med Festspillenes sykkelsymfoni og bygget bilhornorgel. 

Sindre Sortland (cand. philol. UiB) har dei siste 20 åra jobba i ulike musikalske konstellasjonar i bergensområdet; frå ny og gamal klassisk musikk og bossa nova på gitar til heimelagde instrument med innslag av elektronikk. 

Arne Sandvoll har lang erfaring fra eksperimentell musikk, og har samarbeidet med et bredt spekter av Bergens komponister. Han er utøver og instrumentmaker, og har gjennom sine prosjekter spilt på scener i Europa og Amerika. 

Statsraaden Bar & Reception er start- og sluttpunkt for turen, og etter bussturen inviterer vi til høstens programslipp i baren!
NB: Bussen kjører to ganger – 18:00 og 19:15.