Avgarde
Mirror+rings+stack_Pamflett+RED_og+FLAT+GOLD+1.jpg

KONSERTER OG NYHETER

Tilbake til alle arrangementer

"SOUNDTRACK OF AN IMAGINARY OPERA" - En sadomasochistisk opera-aften med aldersgrense på 18

  • BERGEN KJØTT 1 Skutevikstorget Bergen, Vestland, 5032 Norway (kart)

Avgarde presenterer Rebecka Sofia Ahvenniemis nye album “Soundtrack of an Imaginary Opera”. Dette er en soundtrack av en opera som ikke eksisterer i virkeligheten. Lytteren selv inviteres til å forestille seg et drama bak de seks soundtrack-låtene, som albumet består av. Formålet er å åpne opp en imaginær verden der sosial identitet og ulike maktmekanismer reflekteres. Musikken henter inn ulike musikalske uttrykk, ideer og klisjeer, som allerede sirkulerer i det vestlige samfunnet og i en felles bevissthet, inkludert materialer som ikke alltid oppfattes som en del av høykultur.

Overordnet tematikk, som kretser rundt definisjonsmakt, føyes sammen med sadomasochisme som en metafor. Skuespiller Eja Due, som i 2018 var gjest på Festspillene i Bergen med forestillingen Lyst #2, inviteres til samtale med Ahvenniemi.

Advarsel! Arrangement vil inneholde elementer som kan provosere enkelte. Grunnet pornografisk innhold setter Avgarde aldersgrense 18+ for dette arrangementet.

Musikerne:
Elisabeth Holmertz, vokal
Martina Starr-Lassen, vokal
Ørjan Hartveit, vokal
Jutta Morgenstern, fiolin
Agnese Rugevica, cello
Erik Håkon Halvorsen, synth
Ole André Farstad, gitar
Owen Weaver, perkusjon

Album og verktitler (individuelle verker):

SOUNDTRACK OF AN IMAGINARY OPERA
Beauty Hurts
Punish Me Please
Who Is Your Daddy? Who Is Your Mommy?
Leave Life
Nymph Cry
 Bonus Track: Es dringen Blüten

BILLETT

Foto: Monika Kolstad

Rebecka Sofia Ahvenniemi (f. 1982) er komponist og filosof. Hun er opprinnelig fra Finland, men flyttet til Norge i 2004. I sin musikk, forskning og undervisning er hun ofte opptatt av temaer som berører kultur og samfunn i et større perspektiv.
Rebecka var student av Morten Eide Pedersen ved Griegakademiet fra 2006 til 2013. I tillegg til Universitetet i Bergen har hun studert i Berlin, New York og Helsinki. Hun har en doktorgrad i filosofi fra Universitetet i Helsinki fra høsten 2021 med avhandlingen Musical Composition as Lingering Reflection. Exploring the Critical Potential of Music. I 2022 er Rebecka engasjert som huskomponist for KODE i Bergen. I tillegg er hun festivalkomponist på Kaustinen Chamber Music Festival.

Eja Due er en performance-kunstner basert i København. Hun turnerer med sine egne prosjekter både nasjonalt og internasjonalt. Hennes siste forestilling, LYST, var en omfattende kunstnerisk utforskning av sexarbeidere. Dette ble også presentert som en del av Festspillene i Bergen i 2018. Eja lager forskningsbaserte forestillinger med en intim og interaktiv tilnærmingsmåte til publikum. Hun ønsker å oppfordre til kritisk tenkning vedrørende eksistensielle og samfunnsmessige spørsmål.
- Moral panic, fear and habitual ways of thinking are embedded in our bodies and minds, therefore I seek to address those in order to confront and engage the participants in an examination of the stigmatized and marginalized sides of society and within ourselves, sier Eja.

Tidligere arrangement: 22. september
LET THERE BE LIGHT – Bergen kirkeautunnale 2022
Senere arrangement: 5. februar
INDEX // Animavgarde - Programlansering!