avgarde-host2019-konsertserien-bergen-website-banner.png

KONSERTER OG NYHETER

Back to All Events

Nye stemmer: Kaffeslabberas i heavy metal-stil

  • Noterommet, Bergen offentlige bibliotek (map)
Nye stemmer-2.jpg

Vi inviterer til en koselig ettermiddagskonsert der det serveres kaffe, og der man får høre heavy metal komponert av fire damer! Publikum får høre helt nye heavy metal-komposisjoner, som fremføres av et knallbra band, bestående av Ricardo Odriozola på fiolin og vokal, John Hegre på gitar og elektronikk og Owen Weaver på perkusjon.

I dette prosjektet inviteres komponistene til å være uansvarlige musikalske kolonialister! Komponistene vil trenge seg inn på et domene som vanligvis ikke tilhører kunstmusikken: Ulike heavy metal-sjangere. Dette er sjangere med anarkistiske røtter som i tillegg tilhører et maskulint musikkdomene. Men spørsmålet er: finnes det en rein og ikke-kolonialistisk musikk?»

“Nye stemmer: Komponistverkstedet for musikk, filosofi og sosial kritikk” er et tiltak startet opp i 2017 for å støtte kvinnelige komponister på Vestlandet og for å opprette kritisk dialog med komponistfagets historie. Nye stemmer utøver aktivt sosial kritikk rundt institusjonalisert musikalsk virksomhet.

I samarbeid med Nye Stemmer og Bergen offentlige bibliotek.