avgarde-host2019-konsertserien-bergen-website-banner.png

KONSERTER OG NYHETER

Back to All Events

Samtidsmusikkdisco: Komponisten oppdager kroppen sin!

  • Landmark, Bergen Kunsthall (map)
My Post.jpg

Har kunstmusikken mistet kroppskontakt? Lages det for lite dansbar samtidsdans? Som de fleste pubertale tenåringer begynner Avgarde å oppdage kroppen sin – og da er det naturlig at vi begynner å danse. Derfor har vi utfordret Bergens komponister til å bidra med dansbare remixer av sine egne verk. Og for å få litt ekstra hjelp på dansegulvet kommer danser og koreograf Malin Nøss Vagnes!

Samtidsmusikk er ofte preget av langstrakte lydlandskap, pulsløse bevegelser og plutselige gestiske utbrudd. I august arrangerte Avgarde, BEK og Vegard Bolstad kurs i Ableton Live, der et knippe komponister fikk en innføring i hvordan man lager rå, dansbar technomusikk. Nå kombineres kunnskapen, så vi kan slå hæla i taket på dansegulvet.  

Programmet på konserten blir funnet gjennom en open call, så hvem som helst kan bidra med musikk! Har du stykker du kunne tenke deg å bidra med? Les mer på avgarde.no og levér et stykke før 20. oktober.